Debat

Hvad vil de nye boligordførere?

PRÆSENTATION: Folketingets nye boligordførere sætter den kommende måned fokus på, hvad de ser som de vigtigste udfordringer på boligområdet. Mød panelet her.

Foto: Colourbox
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det boligpolitiske område har været igennem en større omrokering i forbindelse med lukningen af Boligministeriet. Også i Folketinget, hvor Boligudvalget lægges sammen med Udlændinge- og Integrationsudvalget, er der nye ansigter som boligordførere i de fleste af partierne.


Altinget: by og bolig vil gerne sætte fokus på de nye ordførere og har derfor spurgt dem:

- Hvad ser du som de vigtigste udfordringer på boligområdet?

- Hvad ser du som det vigtigste satsningsområde inden for boligpolitik?

Fakta
Boligdebatten på Altinget: by og bolig har til formål at fokusere og styrke den boligpolitiske debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget: by og bolig derfor eksperter, politikere, erhvervslivet og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og problemstillinger inden for boligområdet.

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten.

Send dit indlæg til [email protected]


Mød panelet her

Ole Birk OlesenOle Birk Olesen (LA)
Ole Birk Olesen er uddannet journalist og har bl.a. arbejdet hos Ekstra Bladet, Berlingske Tidende og Netavisen 180Grader. Han har siddet i Folketinget siden 2011 for Liberal Alliance. Han er formand for finansudvalget og er partiets boligordfører samt finansordfører.

Lotte RodLotte Rod (RV)
Lotte Rod blev i 2012 uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Hun blev opstillet til Folketinget første gang i 2006 og blev valgt ind i 2011. Hun besidder en del ordførerskaber for Radikale Venstre, og udover at være partiets boligordfører er hun bl.a. også børneordfører, psykiatriordfører og sundhedsordfører. Hun har tidligere været medlem af Radikale Venstres hovedbestyrelse.

Roger MatthisenRoger Matthisen (Alt)
Roger Matthisen har både en bachelor i drama, skuespil og teaterhistorie fra Statens Teaterskole og en bachelor i økonomi, engelsk og kommunikation fra CBS. Ligesom flere af Alternativets andre folketingsmedlemer blev han valgt ind i Folketinget for første gang ved folketingsvalget i år. Udover at besidde posten som boligordfører er han også landdistrikt- og ø-ordfører.

Jan JohansenJan Johansen (S)
Jan Johansen blev valgt ind i Folketinget første gang ved valget i 2011 og blev genvalgt ved valget tidligere i år. Inden han kom ind i Folketinget, sad han bl.a. i kommunalbestyrelsen i Kerteminde Kommune og arbejdede som specialarbejder på Lindø Værftet, hvor han også var specialarbejdernes tillidsrepræsentant. Han var desuden fra 2001 til 2006 viceborgmester i Munkebo Kommune.

Karina AdsbølKarina Adsbøl (DF)
Karina Adsbøl er uddannet social- og sundhedsassistent og har siden suppleret op med en uddannelse som advokatsekretær. Hun har siddet i Folketinget siden 2011 og er Dansk folkepartis boligordfører samt handicapordfører. Hun er endvidere formand for Tilsynet i henhold til grundlovens §71.

Søren Egge RasmussenSøren Egge Rasmussen (EL)
Søren Egge Rasmussen blev uddannet tømrer i 1990 og tog desuden i 2002 en uddannelse som økologisk landmand. Han har i tre omgange siddet i Folketinget som midlertidigt folketingsmedlem og blev valgt ind første gang ved folketingsvalget tidligere i år. Udover at være Enhedslistens boligordfører er han også energiordfører, fiskeriordfører og fødevareordfører.

Britt BagerBritt Bager (V)
Britt Bager er både uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet og cand.soc. i politisk kommunikation og ledelse fra CBS. Hun har desuden en master i journalistik fra SDU. Hun får sin debut som folketingsmedlem i denne folketingsperiode, og udover at være Venstres boligordfører er hun også idrætsordfører og kulturordfører. Hun har tidligere bl.a. arbejdet som stewardesse i SAS og som politisk konsulent for Venstre på Christiansborg.

Jacob MarkJacob Mark (SF)
Jacob Mark er student fra Køge Gymnasium. Han blev opstillet som folketingskandidat første gang i 2012 og blev valgt ind ved sommerens Folketingsvalg. Han besidder en del ordførerposter i SF, og udover at være boligordfører er han bl.a. uddannelses- og forskningsordfører og integrationsordfører. Han har tidligere bl.a. arbejdet som operatør i Køge Bio.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00