K: Helhedsplan gør det dyrere at være boligejer

INTERVIEW: Finansordfører Brian Mikkelsen (K) mener, at regeringens helhedsplan gør det dyrere at være boligejer efter 2025. Vi har større ambitioner for boligejerne, siger han.

Der er positive elementer, men samlet set gør regeringen med sin 2025-plan det dyrere at være boligejer, vurderer Konservatives finansordfører Brian Mikkelsen. 
Der er positive elementer, men samlet set gør regeringen med sin 2025-plan det dyrere at være boligejer, vurderer Konservatives finansordfører Brian Mikkelsen. Foto: Pressefoto
Tyson W. Lyall

Regeringens 24 milliarder kroner er selvfølgelig en imødekommelse af Konservatives ønsker for boligskatten. Men hvis man så fraregner, at de vil sænke rentefradraget, samtidig med at man fjerner skattestoppet fra 2020, så bliver det dyrere at være boligejer fremover

Brian Mikkelsen (K)
Finansordfører

24 milliarder kroner er ikke nok.

Det mener Konservatives finansordfører Brian Mikkelsen, som trods en tocifret milliardreserve til boligejere, mener, at regeringens 2025-plan gør det dyrere at være boligejer.

Selvom regeringens milliarder skal sikre, at boligejerne ikke rammes ved overgangen til et nyt ejendomsvurderingssystem, trækker andre dele af planen det samlede regnestykke ned, vurderer Brian Mikkelsen.

Dokumentation

Fra 'Helhedsplan – for et stærkere Danmark':

Regeringen vil afsætte 24 milliarder kroner, som skal ”sikre tryghed for boligejerne”. Midlerne skal sikre boligejerne i forbindelse med overgangen til et nyt ejendomsvurderingssystem.

Derudover vil regeringen øremærke 13,5 milliarder kroner til at ”håndtere en usikker fremtid”. Midlerne afsættes, så regeringen har ”noget at stå imod med til uforudsete udgifter efter 2020”.

Endelig ønsker regeringen at nedsætte rentefradraget gradvist med i alt fem procentpoint i 2021-2025. Det skal sikre, at ”den skattemæssige tilskyndelse til investeringer i boliger frem for andre aktiver bliver reduceret”.


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00