København sætter fart i planer om almene boliger

TURBO: Københavns Kommune træder speederen i bund for at få det maksimale antal almene boliger ud af den nuværende planlov. Samtidig lancerer kommunen nye partnerskaber om billigere almene boliger.

Københavns miljø- og teknikborgmester Morten Kabell (EL) er glad for en række nye partnerskaber med almene boligselskaber, der skal skabe billige boliger i hovedstaden. Han mener dog stadig, at kommunen har brug for at kunne reservere grunde til de nye almene boliger. <br>
Københavns miljø- og teknikborgmester Morten Kabell (EL) er glad for en række nye partnerskaber med almene boligselskaber, der skal skabe billige boliger i hovedstaden. Han mener dog stadig, at kommunen har brug for at kunne reservere grunde til de nye almene boliger.
Foto: Mark Knudsen/Monsun
Mads Bang

Heldigvis er det så god en forretning at bygge boliger i København i disse år, at mange grundejere vurderer, at det sagtens kan betale sig, selvom de bliver mødt af et krav om 25 procent almene boliger.

Morten Kabell (EL)
Miljø- og teknikborgmester, Københavns Kommune
Fakta
Loven anvendt 6 steder

Københavns Kommune har brugt kravet om almene boliger i 6 konkrete områder siden loven blev vedtaget og trådte i kraft.

De 6 konkrete lokaliteter giver til sammen 1.354 almene boliger, herunder 400 ungdomsboliger og 200 familieboliger på Carlsberg, samt 360 boliger i Ørestad, 219 på Amager Strandvej og 73 boliger i Teglværkshavnen

I alt har Københavns Kommune planer om at bruge plankravet i forbindelse med i alt 3.600 almene boliger på 14 konkrete lokaliteter, herunder 1.080 almene boliger i Nordhavn på Levantkaj, samt 640 nye almene boliger i Ørestad.

Københavns Kommune er i konkrete forhandlinger om de øvrige boliger, men kan endnu ikke melde ud, hvor de er.

Kilde: Københavns Kommune

Københavns Kommune presser på for at få så mange almene boliger, som muligt ud af den nuværende planlov, som giver mulighed for at reservere dele af nye byområder til nye boliger.

Det fortæller teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) til Altinget: bolig.

Kommunen kan ikke iværksætte nye lokalplaner i områder, hvor grundejeren ikke selv har et ønske om at sætte gang i processen. Men i områder, hvor kommunen selv har grunde og i de områder, hvor private grundejere gerne vil hurtigt i gang, vil kommunen gøre brug af reglerne i så stor udstrækning som muligt.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00