København vil have almene boliger i planloven

ALMENT BYGGERI: Københavns Kommune presser på for at få lov til at reservere områder til alment boligbyggeri i lokalplaner. Det skal blandt andet få kommunens eget selskab By & Havn til at gøre plads til alment byggeri.
Borgerrepræsentationen i København vil have mulighed for at fastsætte hvor mange almene boliger, der skal være i et område, når der bygges nye boligområder.
Borgerrepræsentationen i København vil have mulighed for at fastsætte hvor mange almene boliger, der skal være i et område, når der bygges nye boligområder.Foto: Colourbox.dk
Mads Bang
Københavns Kommune har et erklæret mål om, at alle bydele skal have 20 procent almene boliger. Målsætningen har dog i flere tilfælde været svær at leve op til, og derfor presser hovedstadskommunen nu på for, at der kommer nye værktøjer i planloven, som kan sikre almene boliger.

Københavns Kommune vil have regeringen og boligminister Carsten Hansen (S) til at undersøge muligheden for at sikre alment byggeri i nye byområder.

Kommunernes organisation, KL, har allerede for fem år siden peget på to mulige veje til at sikre mere alment boligbyggeri i specifikke områder. Den ene er gennem en frivillig ordning med grundejerne, og den anden er gennem arealreservation i lokal- og kommuneplaner.

En tredje vej kunne ifølge Københavns Kommune være at åbne for salg af grunde til almene boligselskaber under markedsprisen. 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00