Kommuner får lov at låne 1,3 mia. kr. ekstra

LÅNEPULJER: Stort set alle kommunernes ansøgninger om statslige lån til nye anlægsaktiviteter bliver imødekommet. Lånepuljen er udvidet fra 3 mia. kr. til 4,3 mia. kr. Det skal give et skub til både væksten og beskæftigelsen.
Der bliver råd til renoveringer og nybyggeri af både skoler, saginstitutioner og veje med en lille forsinket vækstpakke fra regeringen.
Der bliver råd til renoveringer og nybyggeri af både skoler, saginstitutioner og veje med en lille forsinket vækstpakke fra regeringen. Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede
En lille forsinket vækstpakke på 1,3 milliarder kr. dukker nu op, efter at finansloven for 2010 ellers for længst var vedtaget.

Så meget får de statslige lånepuljer til kommunernes anlægsaktiviteter nemlig lov til at vokse.

Lån til næsten alle projekter
Indenrigs- og Socialministeriet har netop givet alle 89 ansøgerkommuner tilsagn om, at de får mulighed for at optage lån til stort set alle de anlægsaktiviteter, de har søgt om låneadgang til.

"Det er meget positivt, at kommunerne har vist så stor interesse for at sætte gang i en lang række nye anlægsinvesteringer. Det betyder, at borgerne kan se frem til forbedringer af blandt andet skoler, daginstitutioner og veje. Samtidig vil de nye investeringer skabe flere arbejdspladser rundt om i landet," siger indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V).

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00