Kommuner forbereder sig på flere udsættelser

SLAGSIDE: Med udvidelsen af integrationsydelsen og et kontanthjælpsloft på vej har tusindvis af borgere udsigt til at få indkomsten reduceret. Kommuner og boligselskaber bereder sig på konsekvenserne.

I løbet af sensommeren og efteråret træder flere reformer i kraft, der reducerer mange borgeres ydelser. Det kan føre til et øget antal udsættelser, lyder det fra kommuner.
I løbet af sensommeren og efteråret træder flere reformer i kraft, der reducerer mange borgeres ydelser. Det kan føre til et øget antal udsættelser, lyder det fra kommuner.Foto: Colourbox.com
Kim Rosenkilde

Når folk bliver presset økonomisk, er betaling af ting som vand, varme og el typisk noget det, der bliver skåret fra først.

Steffen Holbech
Borgerservicechef i Odense Kommune
Fakta
Integrationsydelse
Regeringen fremsatte i januar 2016 lovforslag om at udvide kredsen af modtagere af integrationsydelse til også at gælde personer, der boede i Danmark før 1. september 2015.

Samlet set har regeringen skønnet, at omkring 22.000 personer med de nye regler vil være på integrationsydelse i 2016. I 2017 forventes niveauet at være på godt 41.000. Tallet for 2017 er siden opjusteret til 45.000.

Kilde: Udlændinge-, Integrations - og Boligministeriet

Efteråret kan blive begyndelse til enden på den nedadgående kurve over antallet af borgere, der udsættes fra deres boliger, fordi de ikke kan betale regningerne.

1. juli udvides kredsen af modtagere af integrationsydelsen fra kun at dække nytilkomne flygtninge til også at gælde et stort antal flygtninge og udlændinge, som har boet i Danmark i flere år.

Til oktober træder regeringens såkaldte moderne kontanthjælpsloft i kraft, og det vil reducere særligt boligstøtten til et stort antal enlige såvel som forsørgere på kontanthjælp.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00