Kommunerne har anerkendt almene styrker

INTERVIEW: Formand for BL - Danmarks Almene Boliger Palle Adamsen mener, at kommunerne har erkendt, at den almene bolig har en nøglerolle i udviklingen af fremtidens byer efter finanskrisen.
Foto: Mikal Schlosser/bl.dk
Mads Bang

Kommunerne har erkendt, at vi skal ikke lave tunge, ensidige bebyggelser, men også at almene boliger er med til at give byen noget liv og menneskelighed.

Palle Adamsen
Formand for BL, direktør, Lejerbo
Fakta
Byudvikling

Altinget | By & Bolig bringer en interviewserie om byudvikling i Danmark. I en række interview med førende eksperter, byudviklere og arkitekter vil vi sætte fokus på, hvordan de danske byer udvikles, og hvilke barrierer aktørerne oplever.

Læs de tidligere interview her:

Direktør i ProjectZero i Sønderborg, Peter Rathje

Adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen

Formand for tæketanken Byen 2025, Claus Bech-Danielsen

Godt 20 procent af alle danskere bor i en almen bolig. Et faktum, som betyder, at den almene sektor også er en af de vigtigste udviklere af Danmarks byer. For når der bygges alment, og ikke mindst når der i disse år postes milliarder i renovering af almene boliger, så sætter det sit tydelige præg på byerne.

Palle Adamsen, direktør i Lejerbo og formand for BL's bestyrelse, mener, at de almene boligselskaber har fået lidt af et comeback på den bypolitiske scene i årene op til finanskrisen. Og siden finanskrisen har almene byggerier holdt gang i en fornyelse af en række byer, hvor private investorer pludselig var en mangelvare.

"Vi så en tendens i opgangsperioden til, at man i de store byer gerne ville have en udvikling af de private boliger, der drev boligudbuddet," siger han og tilføjer, at den tendens havde en række uheldige resultater rundt omkring i landet. Og derfor har kommunerne i dag også en anden tilgang:

"Hele Københavns Langelinieprojekt og Midtermolen var på den måde. Det var jo en død by. Men siden har Københavns Kommune sagt, at der skal være 20 procent almene boliger," siger Palle Adamsen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00