Krav om klart behov for Låsby-Svendsen-lov

UDLEJNING: De konservative vil se konkrete eksempler på, at ny Låsby-Svendsen-lov overhovedet får en effekt.
Foto: Colourbox.dk
Mads Bang
Fakta
Huslejenævnet kan i kommuner, hvor boligreguleringsloven er gældende, give udlejeren påbud om at udføre vedligeholdelsesarbejder inden for bestemte frister. Overholder udlejeren ikke påbuddet, kan Grundejernes Investeringsfond udføre arbejderne for udlejeren regning.

Kilde: Mbbl.dk
Når Folketinget på fredag førstebehandler boligminister Carsten Hansens (S) forslag til en lov, der skal bekæmpe hensynsløse udlejere, vil De Konservative kræve, at ministeren kommer med eksempler, der viser, at loven også i praksis kan gøre en forskel.

Låsby-Svendsen-loven, som den kaldes, vil gøre det muligt for kommunerne at indbringe udlejere af lejemål, der mangler grundlæggende vedligeholdelse, for huslejenævnene. Målet med loven er at forhindre udlejning af faldefærdige bygninger til socialt udsatte, som ikke selv har ressourcer til at indbringe en sag for huslejenævnene. Samtidig vil loven gøre det muligt at frakende udlejere retten til at drive udlejningsvirksomhed, hvis de tre gange i løbet af ti år er blevet tvunget til at istandsætte et lejemål.

De Konservatives boligordfører, Benedikte Kiær, frygter dog, at loven ikke kommer til at få den store indflydelse i praksis.

"Jeg er i tvivl, om det er et slag i luften. Jeg kan bare ikke se, hvordan det her skulle stoppe de udlejere. Jeg kunne egentlig godt tænke mig nogle eksempler på, at denne her regel mangler," siger Benedikte Kiær og tilføjer, at der allerede er en række regler, som kommunerne kan tage i brug.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00