Landinspektører: Vækstforslag kan føre til utal af retssager

TVIST: Politikerne risikerer et boom i retssager om skel og matrikler, hvis man løsner reguleringen af landinspektørerne, advarer brancheforening. K går imod regeringens forslag.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører mener, at det er naturligt, at ingeniørvirksomheder, der i forvejen har ansat landinspektører, får lov at udføre alle landinspektøropgaver. <br>
Foreningen af Rådgivende Ingeniører mener, at det er naturligt, at ingeniørvirksomheder, der i forvejen har ansat landinspektører, får lov at udføre alle landinspektøropgaver.
Foto: PR-foto/PLF
Mads Bang

Konkurrencen er enormt hård i dag. Vi mener, at man forsøger at sparke en åben dør ind.

Torben Juulsager
Formand, Praktiserende Landinspektørers Forening
Fakta
Regeringen vil:

Afskaffe ejerskabsrestriktioner for landinspektørselskaber, så matrikulære opgaver også kan udføres af beskikkede landinspektører, hvis de er ansat i andre firmaer end landinspektørselskaber.

Kilde: Væskt og udvikling i hele Danmark

I dag er det et krav, at der sidder en uddannet landinspektør for bordenden i de firmaer, der håndterer de følsomme spørgsmål om matrikelgrænser og skel. Det vil regeringen gøre op med i den vækstpakke, som for tiden forhandles i Erhvervs- og Vækstministeriet.

Det har fået landinspektørbranchen til at stejle, for landinspektørerne frygter for uvildigheden, hvis store ingeniørfirmaer også får lov til at lave de såkaldte matrikulære sager.

"Den entydige uvildighed giver os en enorm legitimitet. Den er til for borgernes retssikkerhed," konstaterer Torben Juulsager, formand for Praktiserende Landinspektørers Forening, PLF.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00