Minister opgiver årelangt lejelovsforløb

LEJELOV: Sammenbrud i lejelovsforhandlingerne før sommerferien markerer slutningen på næsten et årtis arbejde. Boligministeren vil nu tage hul på politiske forhandlinger.
Boligminister Carsten Hansen har opgivet at forhandle videre om lejeloven med organisationerne på området. Nu vil han selv gå videre med moderniseringen af loven.
Boligminister Carsten Hansen har opgivet at forhandle videre om lejeloven med organisationerne på området. Nu vil han selv gå videre med moderniseringen af loven. Foto: MBBL
Mads Bang
Otte års tovtrækkeri om en forenkling af lejeloven ser ikke ud til at være nok. Lige op til sommerferien brød den årelange proces sammen - og boligminister Carsten Hansen (S) forventer nu at fremlægge sit eget lovforslag i det tidlige forår.

Beslutningen om at afbryde forhandlingerne blev truffet af boligministeren lige op til sommerferien, efter to af de mindre lejerorganisationer nægtede at forhandle videre

Baggrunden for deres modstand var, at ministeriet havde tilføjet fire initiativer til listen over, hvad der skal med i revisionen af loven. Et af forslagene går på, at huslejefastsættelsen skal ske gennem femårige perioder med indeksregulering og i stedet for, at udlejer hvert år skal dokumentere, at huslejen er omkostningsbestemt, skal det ske hvert femte år.

Boligminister Carsten Hansen beklager, at det ikke kunne blive til enighed.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00