Lejere og udlejere frygter at blive glemt i skatteforhandling

BOLIGSKAT: Glem ikke den ene million almene beboere, lyder det fra de almene organisationer op til efterårets skatteforhandlinger. De private udlejere presser på for et nyt vurderingssystem.

Når skatteminister Karsten Lauritzen (V) om kort tid skal i gang med de politiske forhandlinger om et nyt ejendomsvurderingssystem, så skal han huske at tænke lejerne ind, lyder opfordringen fra BL og Ejendomsforeningen Danmark. <br>
Når skatteminister Karsten Lauritzen (V) om kort tid skal i gang med de politiske forhandlinger om et nyt ejendomsvurderingssystem, så skal han huske at tænke lejerne ind, lyder opfordringen fra BL og Ejendomsforeningen Danmark.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Mads Bang

Uanset hvad der sker i forhold til ejerboligerne, så er det vigtigt, at man isolerer diskussionen om erhvervsejendommene, så det arbejde kan gå videre.

Torben Christensen
Administrerende direktør, Ejendomsforeningen Danmark
Fakta
Ny vurdering i 2020
Erhvervsejendomme, som også dækker udlejningsejendomme, almene boliger og andelsboliger, vurderes forskudt i forhold til ejerboliger.
Derfor er planen nu, at de nye vurderinger skal udarbejdes i 2019 og sendes ud i 2020.

Boligskatterne er rykket i top på den politiske dagsorden. Mens debatten om ejerboligernes skatteforhold fylder en del i debatten, så minder to af de store organisationer på lejeboligområdet nu om, at lejeboligerne skal tænkes ind i de politiske forhandlinger.

”Der er givet garantier i forhold til stigninger i ejendomsskatterne. Der bor altså næsten en million mennesker i almene boliger, og der må også være hensyn til deres ejendomsskatter,” siger Bent Madsen, direktør i BL, de almene organisationers landsorganisation.

Frygter I at blive overset i det politiske spil om skatten på ejerboliger?
”Det, der står i regeringens plan, er i forhold til ejerboligerne, men man må ikke overse, at der bor næsten en million mennesker i de almene boliger,” siger Bent Madsen, der dog ikke vil foregribe begivenhedernes gang.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00