Løkke vil sænke boligskatterne

BOLIGSKAT: Statsministeren vil sænke skatten på ejerboliger og aflyse fremtidige stigninger i grundskylden.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil sænke boligskatterne, så ingen vil opleve at skulle betale mere i ejendomsskat end i dag. <br>
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil sænke boligskatterne, så ingen vil opleve at skulle betale mere i ejendomsskat end i dag.
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Mads Bang

Regeringen fremlægger onsdag sit bud på en ny boligbeskatning af ejerboliger. Det fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i dag i sin tale ved Folketingets åbning.

Statsministeren forklarer, at regeringen i forbindelse med sin 2025-plan vil indgå en aftale om et nyt ejendomsvurderingssystem, sænke boligskatterne, sænke grundskylden og lave et nyt skattestop på ejerboliger.

”Ingen nuværende boligejere vil komme til at betale mere end med de nuværende skatteregler. Og mange vil komme til at betale mindre,” sagde Lars Løkke Rasmussen om regeringens forslag.

Bedre vurderinger - lavere skat
Regeringen vil altså i morgen præsentere det konkrete indhold i sit forslag, men statsministeren ridsede hovedlinjerne op i sin tale.

Ingen nuværende boligejere vil komme til at betale mere, end med de nuværende skatteregler. Og mange vil komme til at betale mindre.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Statsminister

”Det nye vurderingssystem vil samlet set betyde højere vurderinger, fordi boligpriserne mange steder er steget markant. Hvis vi kun indførte nye vurderinger og ikke gjorde andet. Så ville det føre til langt højere skatter,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Derfor lægger regeringen op til at sænke både ejendomsværdiskatten og grundskylden. Samtidig vil regeringen aflyse stigningerne i grundskylden efter 2020.

På grund af problemer med nøjagtigheden af ejendomsvurderingerne er det i dag vurderingen fra 2011, som gælder. Der forventes først nye vurderinger i 2018.

Statsministeren forklarede i sin tale, at regeringen vil afsætte 24 milliarder kroner til ændringerne af boligskatterne. Det står dog ikke klart, om det beløb også dækker en aflysning af stigningerne i grundskylden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00