Løkke vil sænke boligskatterne

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil sænke boligskatterne, så ingen vil opleve at skulle betale mere i ejendomsskat end i dag. 

BOLIGSKAT: Statsministeren vil sænke skatten på ejerboliger og aflyse fremtidige stigninger i grundskylden.

Regeringen fremlægger onsdag sit bud på en ny boligbeskatning af ejerboliger. Det fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i dag i sin tale ved Folketingets åbning.

Statsministeren forklarer, at regeringen i forbindelse med sin 2025-plan vil indgå en aftale om et nyt ejendomsvurderingssystem, sænke boligskatterne, sænke grundskylden og lave et nyt skattestop på ejerboliger.

”Ingen nuværende boligejere vil komme til at betale mere end med de nuværende skatteregler. Og mange vil komme til at betale mindre,” sagde Lars Løkke Rasmussen om regeringens forslag.

Bedre vurderinger - lavere skat
Regeringen vil altså i morgen præsentere det konkrete indhold i sit forslag, men statsministeren ridsede hovedlinjerne op i sin tale.

”Det nye vurderingssystem vil samlet set betyde højere vurderinger, fordi boligpriserne mange steder er steget markant. Hvis vi kun indførte nye vurderinger og ikke gjorde andet. Så ville det føre til langt højere skatter,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Derfor lægger regeringen op til at sænke både ejendomsværdiskatten og grundskylden. Samtidig vil regeringen aflyse stigningerne i grundskylden efter 2020.

På grund af problemer med nøjagtigheden af ejendomsvurderingerne er det i dag vurderingen fra 2011, som gælder. Der forventes først nye vurderinger i 2018.

Statsministeren forklarede i sin tale, at regeringen vil afsætte 24 milliarder kroner til ændringerne af boligskatterne. Det står dog ikke klart, om det beløb også dækker en aflysning af stigningerne i grundskylden.

Forrige artikel Støjberg "afviser ikke" at tale studieboliger internt i regeringen Næste artikel Overblik: Se hovedelementerne i boligudspillet Overblik: Se hovedelementerne i boligudspillet
DF foreslår at udvide håndværkerfradraget

DF foreslår at udvide håndværkerfradraget

FORSLAG: Dansk Folkeparti vil gøre håndværkerfradraget mere fleksibelt for at fremme grønne investeringer hos boligejerne og fastholde arbejdspladser i byggebranchen. Regeringen nægter at tage stilling før finanslovsforhandlingerne.