Milliardfond skal undersøges

PENGETANK: Landsbyggefondens økonomi skal kigges efter i sømmene. Lejernes pengetank er i underskud til 2032: Nu skal Boligministeriet og Finansministeriet gennemgå økonomien.

Først i 2032 er der igen penge i Landsbyggefondens kasse. Det er en af årsagerne til, at partierne bag den seneste aftale om fondens økonomi har besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal se på muligheder for at fremtidssikre fondens økonomi. <br>
Først i 2032 er der igen penge i Landsbyggefondens kasse. Det er en af årsagerne til, at partierne bag den seneste aftale om fondens økonomi har besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal se på muligheder for at fremtidssikre fondens økonomi.
Foto: Colourbox
Mads Bang
Fakta
Fra Boligaftale 2014

Arbejdsgruppe om Landsbyggefondens økonomi
Landsbyggefondens udgifter overstiger indtægterne, og fonden har derfor et underskud, der finansieres ved statslån. Med nærværende aftale vil fonden først have driftsoverskud ved udgangen af 2032.
Set i lyset heraf er der enighed om at analysere mulighederne for en holdbar anvendelse af fondens midler.

På den baggrund er der enighed om
  • at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal udarbejde forslag til en langsigtet plan for anvendelsen af fondens økonomi, sådan at der fremadrettet kan sikres midler til alment nybyggeri og eksisterende byggeri.  Arbejdsgruppen har deltagelse af MBBL og FM. Landsbyggefonden inddrages i nødvendigt omfang.  Arbejdet afsluttes primo 2016 og forelægges aftaleparterne i forbindelse med evalueringen, jf. aftalens pkt. 7

Kilde: mbbl.dk

Folketinget vil have undersøgt Landsbyggefondens økonomi, og en arbejdsgruppe skal komme med forslag til at langtidssikre fonden. Det er en del af den aftale, som en bred kreds af partier indgik i slutningen af november om fondens økonomi.

Landsbyggefonden er en ombejlet pengetank. Men pengetanken, som hvert år pumper milliarder ud i renoveringer og nybyggeri i den almene sektor, er faktisk tom. De seneste års store udbetalinger til renovering er blevet finansieret med lån fra staten.

Faktisk vil der med den seneste politiske aftale fra november først være balance i fondens økonomi om 17 år.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00