Minister åbner for gentegning af Natura 2000-områder

Miljøminister Esben Lunde Larsen måtte svare på, om han fortsat mener, Natura 2000-områder er en hæmsko for udvikling. 28. april 2016

NATUR: Det er ikke meningen, at Natura 2000-områder skal stå i vejen for udvikling og vækst, og derfor åbner Esben Lunde Larsen (V) for at gentegne grænserne visse steder.

Onsdag blev miljøminister Esben Lunde Larsen (V) konfronteret med et debatindlæg, han skrev i 2011 i Herning Folkeblad, hvor han skrev, at Natura 2000-områder visse steder står i vejen for bymæssig udvikling og vækst.

Lea Wermelin og Simon Kollerup fra Socialdemokratiet konfronterede ministeren med det indlæg for at høre, om Esben Lunde Larsen fortsat mener, at Natura 2000-områder er en “hæmsko for udvikling”, som han skrev i debatindlægget. 

"Hvis det er muligt at flytte på afgrænsninger, så man kan skabe bymæssig udvikling og vækst, hvor det er almindeligt landbrugsjord, der er involveret i en Natura 2000-tegning, så er det da det eneste fornuftige at gøre," sagde Esben Lunde Larsen, der dog påpegede, at hvis man nedlægger nogle Natura 2000-områder, skal der i så fald findes andre områder, der kan afløse dem.

Natura 2000-områder er udpeget for at beskytte bestemte arter og naturtyper. Der findes 252 områder i Danmark, der strækker sig over 8,3 procent af det danske landareal og 17,7 procent af det danske hav.

Forrige artikel Støjberg åben for midlertidige boliger op mod studiestart Støjberg åben for midlertidige boliger op mod studiestart Næste artikel LA: Andels-problemer kan løses ved ejermulighed LA: Andels-problemer kan løses ved ejermulighed
Radikale: Kommunerne bør fortsat inddrive ejendomsskat

Radikale: Kommunerne bør fortsat inddrive ejendomsskat

GÆLD: Kommunerne bør fortsat inddrive restancer på ejendomsskatten, når det nye boligskattesystem træder i kraft i 2021. Det mener Radikales skatteordfører. V og K er åbne for at diskutere sagen. DF og S vil ikke ændre aftalen.