Minister åbner for gentegning af Natura 2000-områder

NATUR: Det er ikke meningen, at Natura 2000-områder skal stå i vejen for udvikling og vækst, og derfor åbner Esben Lunde Larsen (V) for at gentegne grænserne visse steder.

Henrik Axel Lynge Buchter

Onsdag blev miljøminister Esben Lunde Larsen (V) konfronteret med et debatindlæg, han skrev i 2011 i Herning Folkeblad, hvor han skrev, at Natura 2000-områder visse steder står i vejen for bymæssig udvikling og vækst.

Lea Wermelin og Simon Kollerup fra Socialdemokratiet konfronterede ministeren med det indlæg for at høre, om Esben Lunde Larsen fortsat mener, at Natura 2000-områder er en “hæmsko for udvikling”, som han skrev i debatindlægget. 

"Hvis det er muligt at flytte på afgrænsninger, så man kan skabe bymæssig udvikling og vækst, hvor det er almindeligt landbrugsjord, der er involveret i en Natura 2000-tegning, så er det da det eneste fornuftige at gøre," sagde Esben Lunde Larsen, der dog påpegede, at hvis man nedlægger nogle Natura 2000-områder, skal der i så fald findes andre områder, der kan afløse dem.

Natura 2000-områder er udpeget for at beskytte bestemte arter og naturtyper. Der findes 252 områder i Danmark, der strækker sig over 8,3 procent af det danske landareal og 17,7 procent af det danske hav.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00