Ny lejelov på trapperne

LEJELOV: Moderniseringen af lejeloven skulle have været til behandling i Folketinget i november, men arbejdet har trukket ud. Et nyt forslag er på vej inden jul.

Boligminister Carsten Hansen (S) er på trapperne med lovforslaget til en ny lejelov. Loven skulle have været behandlet i Folketinget allerede i november, men lovarbejdet har trukket ud. <br>
Boligminister Carsten Hansen (S) er på trapperne med lovforslaget til en ny lejelov. Loven skulle have været behandlet i Folketinget allerede i november, men lovarbejdet har trukket ud.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Mads Bang

Vi har et forlig, der binder, så det står fast også efter et valg.

Louise Schack Elholm (V)
Boligordfører
Fakta
Fra regeringens lovprogram Ændring af lov om leje, lov om midlertidig regulering af boligforholdene, lov om tvungen administration af udlejningsejendomme og lov om byfornyelse og udvikling af byer
(Forenkling og modernisering af lejelovgivningen) (Nov II)

 Lovforslaget har til formål at forenkle og modernisere lejelovgivningen. Forslaget har det grundlæggende sigte at fastholde balancen mellem udlejer- og lejerinteresser og indeholder bl.a. en forenkling og modernisering af reglerne for varsling af lejeforhøjelser og reglerne om vedligeholdelse. Forslaget følger op på regeringsgrundlaget fra oktober 2011 og udmønter aftalen om en forenkling og modernisering af lejelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten fra juni 2014.

Tilbage i juni kaldte boligminister Carsten Hansen (S) moderniseringen af lejeloven historisk. Udmøntningen af aftalen ender med at trække ud så længe, at den først kan stemmes igennem Folketinget efter nytår.

I Boligministeriet lyder vurderingen, at lovforslaget bliver fremsat før jul.

Regeringen indgik i juni en bred aftale med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten efter et langt forhandlingsforløb.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00