Organisationer frygter usikkerhed om lejeregler

LEJELOV: Organisationer fra både lejer- og udlejerside har fundet problemer i vejledningen til den nye lejelov. Begge sider kredser om de nye ind- og fraflytningssyn.

Ind- og fraflytningssyn er omdrejningspunktet i de høringssvar, som Boligministeriet har fået fra to af de store organisationer på lejeområdet i forhold til et udkast til vejledning om den nye lejelov.<br>
Ind- og fraflytningssyn er omdrejningspunktet i de høringssvar, som Boligministeriet har fået fra to af de store organisationer på lejeområdet i forhold til et udkast til vejledning om den nye lejelov.
Foto: norden.org
Mads Bang

Vi frygter at tusindvis af lejere vil misforstå, hvad der skal ske ved indflytning.

Jesper Larsen
Økonom, Lejernes Landsorganisation

Både den store lejerorganisation LLO og den største udlejerorganisation Ejendomsforeningen Danmark vil have ændret i vejledningen til den nye lejelov.

Vejledningen, som lige har været i høring, skal sikre klarhed over, hvordan den store modernisering og forenkling af lejeloven, som et bredt flertal vedtog i Folketinget, i sidste ende føres ud i livet.

Og der er flere steder, hvor de store organisationer frygter, at vejledningen kan have nærmest den modsatte effekt af det tiltænkte.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00