Pres for indgreb mod penge under bordet

DUSØRER: Enhedslisten presser på for at få boligminister Carsten Hansen (S) på banen med et indgreb mod penge under bordet på lejeboligområdet. Boligordfører Lars Dohn (EL) øjner et flertal uden om regeringen, hvis ministeren ikke kan levere.
En ordveksling i Folketingssalen i sidste uge får nu Lars Dohn fra Enhedslisten til at lægge pres på boligministeren for at komme med et indgreb i forhold til penge under borde, når lejeboliger formidles.
En ordveksling i Folketingssalen i sidste uge får nu Lars Dohn fra Enhedslisten til at lægge pres på boligministeren for at komme med et indgreb i forhold til penge under borde, når lejeboliger formidles.Foto: Screenshot fra FT.dk
Mads Bang
Fakta
Lejelovens §6

§ 6. Ved udlejning til beboelse, ved formidling af sådanne lejeforhold eller ved bytning af beboelseslejligheder er det ikke tilladt at modtage eller kræve vederlag fra lejeren eller at betinge sig, at lejeren indgår anden retshandel, som ikke er et led i lejeaftalen.


Kilde: Retsinfo
En stak tusindkronesedler under bordet, og du kommer foran i køen til en attraktiv lejebolig. Det er en ulovlig praksis, som Enhedslistens boligordfører nu vil have boligminister Carsten Hansen (S) til at gøre noget ved.

Lars Dohn, boligordfører for Enhedslisten, er utilfreds med, at der ikke er sket noget for at komme de såkaldte ulovlige dusører og penge under bordet til livs. I efteråret fik ordføreren nemlig det indtryk, at Carsten Hansen ville gøre noget i forhold til problemet, som drejer sig om lejelovens paragraf 6, der forbyder betaling for formidling af lejeboliger.

Nu vil Lars Dohn tage sagen op med ministeren igen

"Jeg fik et tilsagn om, at der ville komme et indgreb. Vi vil utroligt gerne have spændt ben for de typer, der laver sådan noget," siger Lars Dohn.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00