Realdania skyder trecifret millionbeløb i grøn gearing af offentlige investeringer

STØTTE: Realdania står nu klar med 175 millioner kroner, der skal bidrage til en bæredygtig toning af genopretningen efter covid-19. Hovedparten skal understøtte anlægsprojekter i ikke mindst kommunerne.

Realdania skyder over 100 millioner kroner i at gøre offentlige og almene byggeprojektere mere bæredygtige.
Realdania skyder over 100 millioner kroner i at gøre offentlige og almene byggeprojektere mere bæredygtige.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Vi kommer ikke med alle pengene til at realisere anlægsprojekter. Men vi kommer med et mindset.

Jesper Nygård
Administrerende direktør for Realdania
Fakta
Hvad er Realdania?
Realdania er en filantropisk forening med omkring 165.000 medlemmer. Foreningen arbejder for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø, forstået som de fysiske rammer for vores hverdag.

Realdania har siden år 2000 støttet omkring 3.900 projekter med ca. 20 mia. kr. I 2019 uddelte foreningen godt 1,2 mia. kr. til næsten 300 projekter, som vil blive realiseret i de kommende år.

Kilde: Realdania

Der skal tænkes i både klima og bæredygtighed, når kommuner landet over i disse dage og uger forbereder en investeringsoffensiv, som skal holde samfundsøkonomien i gang oven på covid-19-krisen.

Det er i hvert fald ambitionen hos Realdania, der fredag præsenterer en satsning på 175 millioner kroner, som skal bidrage til, at det danske samfund kommer bedre ud af covid-19-krisen, end vi gik ind i den.

Ud af de 175 millioner kroner skal de 115 gå til at understøtte, at ambitionen om at bruge anlægsinvesteringer til at sikre job og velstand kommer til at gå hånd i hånd med bæredygtighed og klima.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00