Regeringen løsner prop i alment boligbyggeri

BYGGESTOP: Boligministeriet er snart klar til at fremsætte et lovforslag, som skal åbne for byggeri af plejeboliger og begrundet alment byggeri i kommuner, der har mere end to procent ledige almene boliger.
Mads Bang
En revision af almenboligloven skal løsne op for den regel, som forhindrer kommuner med mere end to procent tomme almene boliger i at bygge nyt.

Konkret betyder ændringen ifølge Altinget | By & Boligs oplysninger, at plejeboliger bliver undtaget, og kommuner i særlige situationer kan få lov til at overskride reglen, hvis kommunen kan begrunde overskridelsen. Det bliver så boligministeriet, der skal vurdere de enkelte begrundelser, før en overskridelse kan godkendes.

Fanget i bureaukrati
Flere kommuner har efterspurgt en lempelse, da kommunalreformen betyder, at kommunerne i dag er så geografisk store, at tomme lejligheder et sted kan blokere for nybyggeri et andet sted, hvor der er behov.

Samtidig har toprocentsreglen betydet, at projekter, som har til formål at bringe andelen af ledige lejemål ned for eksempel ved ombygning og nedrivning, er blevet fanget af reglen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00