Regnefejl koster staten 120 millioner til lejere

FEJL: En fejl hos Statens Administration betyder, at en række almene boligorganisationer ikke har fået den støtte, de var berettigede til. Et skøn baseret på 10 procent af sagerne viser, at staten skal betale næsten 120 millioner kroner tilbage.
Et uvist antal almene boligafdelinger skal have penge tilbage fra staten, og Landsbyggefonden får omkring 60 millioner kroner fra staten, efter en regnefejl har betydet forkert støtte i årevis.
Et uvist antal almene boligafdelinger skal have penge tilbage fra staten, og Landsbyggefonden får omkring 60 millioner kroner fra staten, efter en regnefejl har betydet forkert støtte i årevis.Foto: Colourbox
Mads Bang
Fakta
Der er ca. 600 sager, som skal genberegnes. På baggrund af en gennemgang af 66 sager skønnes det, at den samlede statslige udgift til tilbagebetaling til boligafdelingerne vil andrage ca. 60 mio. kr. Derudover vil der skulle ske en tilbagebetaling til Landsbyggefonden på ca. 58 mio. kr. De gennemregnede sager udviser dog betydelig variation, og det samlede skøn påvirkes stærkt af enkelte sager. Der er derfor tale om et skøn, der er forbundet med stor usikkerhed.

Kilde: Boligministeriet
En fejl hos staten betyder, at en række almene boligorganisationer har penge til gode i den fælles pengekasse.

På grund af en fejl i beregningerne i forbindelse med den støtte, som staten giver til lån til almene boliger, har en række boligorganisationer sammen med Landsbyggefonden op mod 120 millioner kroner til gode hos staten.

Både Finansministeriet og Kammeradvokaten har været inde over tilbagebetalingen, som desuden er blevet taget til efterretning i Folketingets Finansudvalg.

Udbetalingen af pengene kommer til at ske, når op mod 600 sager om rentesikring er blevet genberegnet, og Statens Administration vurderer, at det kan ske inden juni.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00