S og DF vil se på tilbudspligt i lejeloven

TILBUDSPLIGT: Socialdemokraterne vil ændre loven for at give lejere sikkerhed for at blive tilbudt at overtage ejendomme, når ejendommen skifter ejer. Dansk Folkeparti støtter opstramning og opfordrer til grundlæggende debat af andelsboligformen.

Socialdemokraternes boligordfører Jan Johansen vil have ændret lejeloven, så man ikke kan komme uden om at tilbyde en udlejningsejendom til lejerne ved et salg af ejendommen. <br><br>
Socialdemokraternes boligordfører Jan Johansen vil have ændret lejeloven, så man ikke kan komme uden om at tilbyde en udlejningsejendom til lejerne ved et salg af ejendommen.

Foto: Jonas B. Whitehorn/Boligselskabet Sjælland
Mads Bang

Det skal ikke være muligt at sælge en udlejningsejendom, uden at lejerne bliver tilbudt at købe ejendommen som en andelsboligforening. Sådan lyder det nu fra Socialdemokraternes boligordfører Jan Johansen.

Meldingen kommer i kølvandet på den kritik, der i sidste uge ramte blandt andet Carlsbergfondet og Nybolig Erhverv fra andelsboligforeningernes landsorganisation, ABF. Den store fond og erhvervsmægleren blev kritiseret for at benytte og anbefale en model, hvor udlejningsejendomme sælges uden, at det udløser lejelovens pligt til at tilbyde lejerne at oprette en andelsboligforening og købe ejendommene.

”Jeg synes, vi skal lave loven om, så vi ikke får lignende tilfælde fremadrettet,” siger Jan Johansen, Socialdemokraternes boligordfører.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00