S-ordfører forsvarer besparelse på byfornyelsen

BYFORNYELSE: Enhedslisten kritiserer store nedskæringer på byfornyelse i forbindelse med bandepakken. S forsvarer aftalen med, at finansieringen skal genforhandles.

Trine Bramsen fra Socialdemokratiet forsvarer at partiet er gået med i aftalen om bandepakken, der henter et stort beløb fra byfornyelsesindsatsen.<br>
Trine Bramsen fra Socialdemokratiet forsvarer at partiet er gået med i aftalen om bandepakken, der henter et stort beløb fra byfornyelsesindsatsen.
Mads Bang
Fakta
Aftalepartierne er enige om at drøfte alternativ finansiering, som kan mindske reduktionen i byfornyelsen i 2018 og 2019. Regeringen kommer med oplæg hertil.

Kilde: Aftale om Bandepakke III

Mens Enhedslisten langer ud efter den markante nedskæring på byfornyelsesmidlerne i de kommende år, forsvarer det store oppositionsparti, Socialdemokratiet, aftalen. Besparelserne var blevet endnu værre, hvis regeringens eget udspil var gået igennem, lyder det fra retsordfører Trine Bramsen.

Regeringen indgik i sidste uge en aftale med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om en rocker- og bandepakke, som i udgangspunktet skal finansieres med et stort beløb fra byfornyelsen. Over en årrække frem til 2025 skal der i alt hentes 386,2 millioner kroner ud af byfornyelsen.

"Det er dybt problematisk, at de sparer på byfornyelsen, som blandt betyder noget i forhold til energiforbrug i boligmassen," siger Søren Egge Rasmussen, som er boligordfører for Enhedslisten.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00