Samlet byggebranche præsenterer bud på frivillig bæredygtighedsklasse

NYT OPLÆG: Byggesektoren har længe haltet efter på spørgsmålet om bæredygtighed. Men nu er branchen gået sammen om en række bud på emner, der kan indgå i en frivillig bæredygtighedsklasse til politisk inspiration.

Mens Danmark er et af de førende lande, når det gælder energieffektivt byggeri, halter vi et stykke bagefter på spørgsmålet om bæredygtighed.

Det har nu fået byggebranchens parter til at gå sammen om at formidle en række mål og fælles begreber, i forventningen om at man også kan gå forrest på dette spørgsmål.

”Målet er at fremme bæredygtighed i byggeriet, at gøre bæredygtighed helt konkret og operationelt og at øge branchens muligheder for eksport,” siger Michael H. Nielsen, der er direktør i Dansk Byggeri og formand for advisory boardet bag rapporten.

Login

  • Anmeld

    jakob zeuthen · privat indlæg

    Tillykke - er endnu en ordning nødvendig ?

    Tillykke med den nye frivillige bæredygtighedsklasse. Kan læse det svarer til en DGNB "light" - svarer klassen så til en DGNB bronche eller under? En trappe ind til en senere DGNB certificering ?? Styrken ved DGNB er ikke alene at det er en ambitiøs standard, men at den er en uafhængig certificeringsordning - det kan markedet godt lide og det skaber troværdighed. Husk at når der er gode ordninger og man søsætter en ny så bidrager til forvirring. Så det vil være super at byggebranchen her er knivskarpe på hvorfor det er nødvendigt og relevant at søsætte endnu en ordning og hvordan de spiller sammen med de eksisterende - DGNB, Svanen og andre der certificerer.