Samlet byggebranche præsenterer bud på frivillig bæredygtighedsklasse

NYT OPLÆG: Byggesektoren har længe haltet efter på spørgsmålet om bæredygtighed. Men nu er branchen gået sammen om en række bud på emner, der kan indgå i en frivillig bæredygtighedsklasse til politisk inspiration.

Foto: Colourbox
Peter Pagh-Schlegel

Markedet er med til at drive udviklingen, og selvom der er tale om nogle frivillige krav, vil kunderne efterspørge, at der leves op til dem

Graves Simonsen
Projektchef, Bygherreforeningen

Mens Danmark er et af de førende lande, når det gælder energieffektivt byggeri, halter vi et stykke bagefter på spørgsmålet om bæredygtighed.

Det har nu fået byggebranchens parter til at gå sammen om at formidle en række mål og fælles begreber, i forventningen om at man også kan gå forrest på dette spørgsmål.

”Målet er at fremme bæredygtighed i byggeriet, at gøre bæredygtighed helt konkret og operationelt og at øge branchens muligheder for eksport,” siger Michael H. Nielsen, der er direktør i Dansk Byggeri og formand for advisory boardet bag rapporten.

Dokumentation

Læs byggebranchens oplæg til "Frivillig Bæredygtighedsklasse i Bygningsreglementet" her.

Bag oplægget står et bredt sammensat advisory board med repræsentation fra branchens organisationer. Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet har faciliteret processen, mens innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri, InnoBYG, står for udgivelsen af det fælles brancheoplæg.

Udviklingen af det nye bud på en frivillig bæredygtighedsklasse er gjort muligt af ROCKWOOL Prisen 2017, som SBi modtog med netop det formål at udarbejde et oplæg til rammerne for en frivillig bæredygtighedsklasse.


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00