Udlejere fortsætter kampen mod nye krav i lejelov

LEJELOV: Udlejere vil kæmpe for at ændre i politikernes aftale om ny lejelov. Lejere er splittede i bedømmelsen af forliget.
Foto: norden.org
Mads Bang

Der vil komme et hav af nye konflikter. Der er jo ikke nogen, der ved, hvad en normalistandsættelse er.

Torben Christensen
Adm. dir, Ejendomsforeningen Danmark
En aftale om en lejelov er kun en aftale. Og aftaler kan jo laves om og præciseres. Omtrent sådan lyder det fra flere organisationer på boligområdet, efter det årelange forløb om forenkling af lejeloven i sidste uge kulminerede med et forlig på Christiansborg.

Den største kritiker af aftalen er Ejendomsforeningen Danmark, hvor administrerende direktør Torben Christensen mener, at især politikernes beslutning om at afskaffe nyistandsættelser er en stor fejl.

"Når de finder ud af, hvad de egentlig har sagt ja til, så tror jeg, at de vil besinde sig," siger Torben Christensen, som mener, at resultatet bærer præg af, at der indenfor relativt kort tid skal være valg, og politikerne af den grund har tippet balancen i retning af lejerne.

Han angriber især politikernes udmelding om, at der vil blive færre konflikter, når de nye regler er på plads. For det nye istandsættelseskrav kræver en vurdering, og det vil kunne give anledning til konflikter mellem lejere og udlejere.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00