Ulighedens kommunale danmarkskort

OVERBLIK: De høje indkomster er stærkt ulige fordelt på landets kommuner. Særligt inden for hovedstadsområdet er der stor spændvidde. De rigeste kommuner er samtidig de mest ulige. Se forskellene her.

Kim Rosenkilde
Fakta
Gini-koefficienten

Gini-koefficienten er et indeks mellem 0 og 100, hvor 0 svarer til, at alle personer har samme indkomstniveau, og hvor 100 svarer til, at hele indkomstmassen er koncentreret hos én enkelt person. Når Gini-koefficienten stiger, er det således udtryk for, at indkomstfordelingen er blevet mere ulige.

Kilde: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Uligheden på tværs af landet er stigende. Mens indkomsterne vokser blandt borgere i kommuner nord for København, omkring Aarhus og i Trekantsområdet, så ser det anderledes sløjt ud for borgerne i yderkommuner som Lolland, Langeland og Vesthimmerland.

Konklusionerne kommer fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der for nylig offentliggjorde en analyse af indkomstforskellene på tværs af landets kommuner og udviklingen i denne fra 2002 til 2012.

Ifølge erhvervsrådet er den generelle økonomiske ulighed målt ved den såkaldte gini-koefficent steget med knap fem procentpoint i perioden fra 22,4 til 27,3.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00