Valgkamp: Få overblik over de boligpolitiske slagsmål her

OVERBLIK: Et bredt flertal bag ghettoaftalen vil leve videre efter valget, mens boligmanglen i byerne og kapitalfondes indtog på markedet fortsat er til debat blandt partierne. Og så savner man fortsat løsninger på de manglende lånemuligheder i Udkantsdanmark.

De boligpolitiske bølger gik højest under forhandlingerne om ghettoaftalen. Den ser dog ud til at leve videre uanset valgets udfald.
De boligpolitiske bølger gik højest under forhandlingerne om ghettoaftalen. Den ser dog ud til at leve videre uanset valgets udfald.Foto: /Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udskrevet folketingsvalg til afholdelse 5. juni, hvorfor vi de kommende fire uger kan se frem til valgkamp og diskussioner om alt fra klimapolitik til pensionsreformer og udlændinge.

På det boligpolitiske område er der trods en lang række tiltag fortsat uløste problemer med et voldsomt presset boligmarked i byerne. Det samme er tilfældet i landets affolkede yderkroge, hvor boligkøbere kan have vanskeligt ved at låne penge hos realkreditinstitutterne.

Altinget giver derfor et overblik over, hvilke bud partierne har på udfordringerne.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00