Socialdemokraterne tilbageerobrer arbejderne

VÆLGERVANDRING: I valgkampen strømmede arbejdervælgerne tilbage til Socialdemokraterne, der nu kan matche DF som arbejderparti. Kommende dagpengereform bliver lakmusprøve på, om Socialdemokraterne kan holde på arbejderne, vurderer kommentator.

Trods tidligere fravalg fra kernevælgerne, strømmede arbejdervælgerne tilbage til statsminister Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne i valgkampen.
Trods tidligere fravalg fra kernevælgerne, strømmede arbejdervælgerne tilbage til statsminister Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne i valgkampen.Foto: Bax Lindhardt / Scanpix
Morten Øyen

Før var arbejdervælgerne grundstammen i den socialdemokratiske bevægelse – nu er de blevet dem, som hopper på i sidste øjeblik. 

Lars Olsen
Samfundsdebattør og forfatter

Socialdemokraterne får igen vælgeropbakning fra arbejderne.

Det gamle arbejderparti havde ellers voldsomme problemer med at gøre sig attraktiv over for sine kernevælgere, mens Helle Thorning-Schmidts (S) var statsminister.

Men da først valgkampen for alvor satte ind, strømmede arbejderne tilbage til Socialdemokraterne: I begyndelsen af året ville godt 20 procent af arbejderne stemme på Liste A, men da valgdagen kom, var det steget til mere end 30 procent – en my mere end arbejdere, der ville stemme på Dansk Folkeparti.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00