Ugens målinger: Trump skræmmer flere end klimaforandringerne

MÅLINGER: Altinget bringer de meningsmålinger, der har været bragt i den forgangne uge. Denne gang med fokus på Donald Trump, der får danskerne til at føle sig utrygge, og Venstre, der ifølge ny måling mister opbakning.

39 procent af danskerne mener, at et besøg fra den amerikanske præsident ville være gavnligt for Danmarks forhold til USA.
39 procent af danskerne mener, at et besøg fra den amerikanske præsident ville være gavnligt for Danmarks forhold til USA.Foto: Alastair Pike/AFP/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Trump skaber utryghed
2. og 3. september 2019 stod til at blive to historiske dage for Kongeriget Danmark, men det fik USA's præsident, Donald Trump, lavet om på, da han i sidste uge aflyste sit besøg i landet.

Og selvom den amerikanske præsident ikke just er populær blandt den danske befolkning, mener 39 procent, at besøget ville være gavnligt for USA's forhold til Danmark. 22 procent var negativt stemt over for besøget. Det viser en ny måling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2 – vel at mærke før Donald Trump aflyste besøget. 

Ifølge målingen lander Donald Trump på en førsteplads på en liste over forhold, der skræmmer os. Respondenterne skulle i målingen vælge op til tre forhold, der gør dem utrygge, og her valgte 52 procent "USA's forhold til resten af verden efter Donald Trumps valg til præsident".

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00