Job, ulighed eller turbo på klima: Sådan står vælgerne før klimaforhandlinger

ANALYSE: Klima er fortsat vigtigt for vælgerne, men nye tal giver en række nuancer til deres iver efter klimahandling. Det er måske også med til at forklare, hvorfor S-regeringen tøver med tempoet og håber på en teknologisk klimaredning.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) sammen med Dansk Folkepartis klimaordfører, Morten Messerschmidt, til møde med erhvervslivets klimapartnerskaber. I baggrunden Klimarådets formand Peter Møllgaard.
Klimaminister Dan Jørgensen (S) sammen med Dansk Folkepartis klimaordfører, Morten Messerschmidt, til møde med erhvervslivets klimapartnerskaber. I baggrunden Klimarådets formand Peter Møllgaard.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Tirsdag fremlagde regeringen sit klimaprogram, der giver en status over klimapolitikken og tegner en sti frem mod 70 procentsmålet i 2030.

Med klimaprogrammet vil regeringen ”anskueliggøre,” at det alligevel giver god mening, når statsminister Mette Frederiksen (S) vil vente på ”klogere løsninger”, finansminister Nicolai Wammen taler om en klimaindsats formet som en hockeystav og skatteministeren underbyder Elbilkommissionens ambitioner.

Men programmet fik vennerne i rød blok til at rulle med øjnene i vantro, mens Dansk Folkeparti i blå blok har sendt anerkendende ros til regeringen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00