Mød Christiansborgs nye kommunikationschef

PORTRÆT: Folketinget vil blive mødt med større krav om åbenhed og hurtighed, forudser husets nye kommunikationschef Søren Væver.
Tendensen siger mere åbenhed og hurtighed, siger Søren Væver forud for sin tiltrædelse.
Tendensen siger mere åbenhed og hurtighed, siger Søren Væver forud for sin tiltrædelse.Foto: Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg blev direktør i Region Sjælland, cirka et år inden strukturreformen trådte i kraft. Og Søren blev hurtigt en af mine nærmeste sparringspartnere om, hvordan vi opbyggede Region Sjælland. Han har et kæmpe overblik og er dygtig, både som organisator og rent kommunikationsmæssigt. Han er både god til at lægge sporet ud for den langsigtede kommunikation og til at håndtere de verserende historier i pressen. Jeg er ærgerlig over at miste ham, og jeg er bange for, at Folketinget har fundet den perfekte mand til jobbet.

Det siger Søren Vævers snart tidligere chef:
Jens Andersen, direktør i Region Sjælland.

Søren er god til at indrette sig efter "systemet", og så alligevel hele tiden udfordre det. Han er enormt engageret i sit arbejde og arbejdsplads, derfor er han typen, der hele tiden tænker: "Kan vi gøre tingene bedre på en anden måde?" Og han gør det vel at mærke på en god måde, så tiltagene har en chance for at blive ført ud i livet både i forhold til politikerne og embedsmændene. Han er både en arbejdshest og fagligt knalddygtig. Men vi kommer også til at savne ham, fordi han har masser af humor.

Det siger den snart tidligere kollega:
Sekretariatschef i Region Sjælland Per Bennetsen
Fakta

CV for Søren Væver

  • 2006: Kommunikationschef i den nye Region Sjælland, der begyndte at arbejde et år inden kommunalreformen trådte i kraft 1. januar 2007
  • 2005: Med i inderkredsen, der skulle forberede den nye Region Sjælland med strukturreformen 
  • 2002: Kommunikationschef i Roskilde Amt
  • 1999: Seniorkommunikationskonsulent i Danske Bank med ansvar for en række store projekter
  • 1998: Underviser på sprogskole
  • 1994-97: lektor i dansk ved Université de Caen i Frankrig, hvor han underviste franskstuderende i dansk sprog og kultur
  • 1994: Cand. mag. i fransk og historie fra Københavns Universitet

Kilde: Altinget.dk
Fakta

Søren Væver privat

  • Bor i Valby og er gift med Mette Væver, der forsker i psykologi på Københavns Universitet
  • Parret har to børn: Oskar på 11 og Thit på 10
  • Vokset op i Århus og Mariager, hvor forældrene drev en lægepraksis
  • Fritid: Hører musik - Bob Dylan og Nick Cave er blandt favoritterne, men andre musikere og genrer står også på hylden
  • Færdiggør i 2008 en master i public administration (MPA)

Kilde: Altinget.dk

Når Folketingets nye kommunikationschef Søren Væver 29. oktober sætter sig i stolen, kommer han i en uvant situation: Han skal ikke bygge en kommunikationsafdeling op fra bunden.

"Jeg kommer jo til en velfungerende organisation, der er trimmet og på rette spor," siger Søren Væver, der kommer fra jobbet som kommunikationschef i den kun 10 måneder gamle Region Sjælland.

Her har han haft ansvaret for opbygningen og driften af den interne og eksterne kommunikation for regionens 15.000 ansatte og 41 regionsrådsmedlemmer til de 800.000 borgere. Et arbejde, der begyndte for snart tre år siden.

I sit foregående job i Danske Bank var han ligeledes med til at bygge op, da Danske Bank fusionerede med BG Bank og Realkredit Danmark, og de tre kommunikationsafdelinger skulle smeltes sammen til én enhed.

Det mest omfattende job venter nu
Det seneste job har dog været det hidtil mest omfattende for Søren Væver. Region Sjælland er primært en driftsorganisation, hvor hovedopgaven er at drive sygehuse - et område, hvor der kan være travlt med kritiske historier i pressen.

Samtidig har han og de 18 medarbejdere i regionens kommunikationsafdeling skullet finde ud af i praksis, hvordan man sætter rammerne for kommunikationen for blandt andet 10 sygehuse og 3 psykiatriske hospitaler.

"I forvejen er der jo et landspolitisk massivt fokus på sundhedsområdet. Og det hænder, at lægerne laver fejloperationer, som giver en værre ballade. Her har det  også været vores opgave at håndtere pressedelen af sådan en situation," siger Søren Væver i et interview med Altinget.dk.

Men Væver kommer ikke til at savne krisekommunikationen, når han i stedet kan komme til at arbejde direkte i landets parlamentariske maskinrum.

"Folketinget er jo rammen om vores demokrati. Og jeg ved godt, det lyder lidt højstemt og gammeldags, men det er altså vigtigt, at vi værner om folkestyret og om opbakningen til det," siger Søren Væver, der har et meget konkret sammenligningsgrundlag.

Den franske forbindelse
Han har i flere omgange boet i Frankrig i længere perioder i forbindelse med sit hovedfag i fransk og senere som underviser i dansk ved Université de Caen.

"Franskmændene har tillid til deres system og demokrati, men langt mindre end vi har i Danmark. Jeg vil gerne være med til at fastholde den tillid," siger Søren Væver.

Han ser to tendenser, som Folketinget skal indrette sin kommunikation efter.

"Det krav om åbenhed, som man har set i alle offentlige institutioner, vil fortsætte. Den anden tendens er det stadig stigende krav om, at oplysningerne leveres stadig hurtigere og helst samtidig med, at de sker," siger Søren Væver.

Folketingets hjemmeside ft.dk har derfor allerede nu en hovedrolle. Det er her, man finder alt fra information om, hvordan folkestyret arbejder, til konkrete dokumenter og direkte fjernsyn fra salen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00