Thor P: Dansk statsborgerskab ingen selvfølge

KORT NYT: Folketinget holdt statsborgerskabsdag for de personer, der i 2007 har opnået dansk statsborgerskab.

"Jeg troede, at Folketingssalen var meget større!".

Overraskelsen stod malet i ansigtet på en af de nye danske statsborgere, som sammen med knap 600 andre valgte at bruge søndag eftermiddag på at deltage i Folketingets årlige Statsborgerskabsdag. Det var tredje gang, Folketinget holdt Statsborgerskabsdag, og som i de to forrige år var der en helt særlig stemning af glæde og højtidelighed.

En veloplagt konferencier, Reimer Bo Christensen, guidede de nye statsborgere og deres ledsagere gennem dagen, og Folketingets formand, Thor Pedersen (V), bød velkommen med en tale.

"I dag fejrer Folketinget sammen med jer, at I er blevet danske statsborgere. Det er værd at markere, fordi statsborgerskab ikke er en selvfølge", sagde formanden i følge Folketingets intranet Nettinget. 

Senere kunne publikum overvære såvel sang og musik som oplæsning af Benny Andersens digt, "Verdensborger i Danmark", og en personlig tale fra journalist og forfatter Fahmy Almajid. Underholdningen, som foregik i et telt på Ridebanen, sluttede af med, at alle sang "Der er et yndigt land".

På selve Christiansborg Slot kunne de nye statsborgere bagefter få et kik ind i maskinrummet i det danske folkestyre. Alle partierne havde åbnet døren til en snak om dansk demokrati og det at være ny dansk statsborger. Og snakken gik, så først omkring kl. 16 satte den sidste nye dansker kursen hjemad.

At dømme efter smilene på deltagernes læber var årets arrangement en succes, og Thor Pedersen opfordrede i demokratiets ånd alle nye danske statsborgere til at tage del i det danske folkestyre - i lokalpolitik og landspolitik. "Det er jo det, der gør, at I kan få indflydelse i samfundslivet", sagde Thor Pedersen, som selv deltog i dagen for første gang som formand for Folketinget.

Omtalen er produceret af Folketingets administration.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thor Pedersen

Fhv. formand (V), Folketinget, fhv. minister & MF, fhv. statsrevisor, fhv. borgmester, Helsinge Kommune, fhv. adm. direktør, JRS
cand.polit. (Københavns Uni. 1978)

0:000:00