Partiledere klar til skærpet værdikamp

INTERVIEW: Vi vil få skarpere værdipolitiske debatter, varsler Kjærsgaard, Søvndal og Khader i et interview med Altinget.dk før grundlovsfesten.
Partiledere forventer flere og skarpere værdidebatter de næste i hvert fald 5-10 år. Værdimokratiet er en realitet.
Partiledere forventer flere og skarpere værdidebatter de næste i hvert fald 5-10 år. Værdimokratiet er en realitet.Foto: Henrik/Altinget.dk

Vi er gået ind i en periode, hvor værdierne betyder ufatteligt meget, og perioden vil fortsætte 5-10 år endnu. Måske 20 år.

Naser Khader
Partileder, Ny Alliance
Af Ole Hall

Folket bekymrer sig, glæder sig og ophidser sig over værdier. Derfor - og fordi det er nødvendigt - vil vi få mange flere værdidebatter de kommende år.

Sådan lyder den korte udlægning af Altinget.dks interview med partilederne Pia Kjærsgaard (DF), Villy Søvndal (SF) og Naser Khader (NA), der sammen med den konservative formand Bendt Bendtsen taler ved Altinget.dks grundlovsfest 5. juni med titlen "Folkestyret og værdierne".

De tre toneangivende værdipolitiske debattører har på egen krop og i meningsmålinger mærket, at værdier i dag betyder væsentligt mere for danskerne end for 10 og 20 år siden.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00