Når stokken oftere bruges end guleroden

UDDRAG: Efter aftale med forlaget Frydenlund bringer Altinget et uddrag af Palle Simonsens bog "Gemt - eller glemt".
"Markedskræfterne vinder stadig større indpas på det sociale og beskæftigelsesmæssige område gennem udbud og udlicitering på områder, hvor det ikke hører hjemme," skriver den tidligere konservative socialminister Palle Simonsen.
"Markedskræfterne vinder stadig større indpas på det sociale og beskæftigelsesmæssige område gennem udbud og udlicitering på områder, hvor det ikke hører hjemme," skriver den tidligere konservative socialminister Palle Simonsen.Foto: john eduard petersen
Palle Simonsens efterskrift til hans nye bog "Gemt - eller glemt". 

En ung mand i Nordjylland sparker en anden mand ihjel og fotograferer ham med mobiltelefonen. Trods gentagne henvendelser fra familien havde de sociale myndigheder ikke reageret på hans situation.

En yngre kvinde, som netop var brystkræftopereret og stod over for kemobehandling, bliver bedt om at møde op til samtale om aktivering. Det siger loven, at man skal, lyder det fra myndigheden.

Kommunalreformen har fået alvorlige konsekvenser for landets høre-, tale- og synshandicappede. Et tungt bureaukratisk system og manglende viden hos kommunerne får skylden for, at hjælpecentrene mister elever og må fyre specialister.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00