Analyse af 
Erik Holstein

S og SF blev fanget i Venstres fælde

ANALYSE: VKO's snit i udlændingeaftalen skaber maksimale problemer for S og SF, hvor Villy Søvndal har søgt tilflugt i en taktisk argumentation. Özlem Cekics stil har gjort hende helt isoleret i SF's folketingsgruppe.
SF-formand Villy Søvndal har bragt sit parti tættere regeringsmagten end nogensinde før. Men Søvndal kommer i problemer, når en regeringsdeltagelse sammen med Thorning fremstår som målet i sig selv.
SF-formand Villy Søvndal har bragt sit parti tættere regeringsmagten end nogensinde før. Men Søvndal kommer i problemer, når en regeringsdeltagelse sammen med Thorning fremstår som målet i sig selv.Foto: SF
Erik Holstein

Søvndals argumentation var en ren gave til de kritikere, der mener, at han er parat til at sælge bedstemødre i bundter, blot SF kommer i regering.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget.dk

"Der er masser af sprængstof tilbage i værdikampen. Hidtil har S og SF kunnet være med, men hvis vi lægger snittet på det økonomiske område, får de det rigtig svært."

Sådan lød analysen fra en af Venstres strateger, da der før sommerferien skulle lægges spor ud til efterårets afgørende politiske dyst. Som den sidste uges begivenheder har demonstreret, var den analyse uhyggelig præcis.

For første gang siden SF i august 2008 de facto accepterede 24-års regel og tilknytningskrav som en del af integrationsaften med S, er SF røget i et åbent internt hundeslagsmål om, hvor stram en indvandringspolitik Danmark skal føre.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00