Troels Lund har mildnet luften i Skatteudvalget

NY MINISTER: Skatteudvalgets arbejde er blevet mere gnidningsfrit og med større samarbejde, efter at Troels Lund Poulsen (V) har afløst Kristian Jensen (V) som skatteminister, mener udvalgsmedlemmer fra begge sider af Folketinget.
Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har overrasket efter knap et halvt år på posten. Han har spredt en mildere stemning i Skatteudvalget, er de fleste ordførere enige om.
Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har overrasket efter knap et halvt år på posten. Han har spredt en mildere stemning i Skatteudvalget, er de fleste ordførere enige om.
Niels Th. Dahl

Jeg fornemmer, at Troels Lund Poulsen virker mindre dumstædig. Han er mere villige til at se på, om der rent faktisk er problemer - og det er virkelig sundt, at vi har fået en mere lydhør minister.

Jesper Petersen (SF)
Skatteordfører

Det var de færreste, der havde forventet noget decideret jordskælv, da Troels Lund Poulsen i februar i år blev sat ind på posten som skatteminister i stedet for Kristian Jensen (V).

De to politikere blev af mange anset for at være to alen af et stykke - skarpe og polemiske debattører - og Troels Lund Poulsen havde ikke just ry for at have været den mest konsensusskabende miljøminister. Derfor forventede de fleste da også, at stilen i Skatteudvalget ville være stort set uforandret i forhold til tiden under Kristian Jensen - med mange hårde politiske slagsmål og meget få brede forlig.

Men efter næsten et halvt år med Lund Poulsen i ministerstolen har der bredt sig en mildere stemning i udvalget. Adskillige udvalgsmedlemmer bemærker, at den nye ministers politiske stil er rundere og venligere end forgængerens, han er mere lydhør over for oppositionens forslag, og det har endda også affødt skattepolitiske aftaler hen over midten.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00