Thorborg: Mediestøtte er bestikkelse af dagblade

MEDIESTØTTE: Den ekstraordinære milliardstøtte til dagbladene gives alene for at sikre politikerne ukritisk, positiv omtale, mener it-personligheden Martin Thorborg.
Foto: YouTube.com
Rasmus Nielsen

It-iværksætteren Martin Thorborg retter i et engageret videoklip på YouTube et voldsomt angreb på den ekstraordinære milliardstøtte til dagbladene, der tages op til politisk forhandling hér i efteråret.

Han mener, at mediestøtten til aviserne gives af politikerne i et slet skjult forsøg på at få positiv omtale:

"Hvorfor fanden skal man have støtte? Støtte er altid noget med, at nogen vil noget. Politikerne giver støtte, fordi de gerne vil kontrollere, fordi de gerne vil ses, fordi de gerne vil have deres popularitet ud osv. I dag har de et superstort kram om dagbladene, som skriver pænt om dem, fordi de ved, at skriver de grimt om dem, så skal de sgu nok rive støtten væk fra dem. Det vil sige at de er 100% i lommen på de danske politikere," siger Jubii-medstifteren i det underholdende indslag, hvor Martin Thorborg konkluderer:

"Aviserne har kun tænkt på én ting - det er at tækkes politikerne og tækkes de tilskud, de får. De har tilrettelagt hele deres forretning på at skrabe så meget til sig fra den offentlige kasse, at de fuldstændig har glemt læserne."

Dagblade har - ligesom kongelige og bedemænd - såkaldt nulmoms, hvilket vil sige, at de ikke skal lægge moms på deres salg, men tværtimod får den moms tilbage, de betaler til andre.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Thorborg

Adm. direktør, Dinero, serieiværksætter, medstifter, Jubii, SPAMfighter m.fl.
kontorassistent (Lyngby Handelsskole)

0:000:00