"Socialdemokraterne"

BOGUDDRAG: Efter aftale med Gyldendal bringer Altinget.dk her et uddrag af Henriks Dahls nye bog "Spildte kræfter". Afsnittet er fra kapitlet "Socialdemokraterne" og beskriver blandt andet forfatterens opfattelse af Helle Thorning-Schmidt.
Foto: Kristoffer Hecquet/Altinget.dk

Af Henrik Dahl 

I juni ‘04 stod det klart, at Jens Kramer-Mikkelsen ikke genopstillede til posten som Københavns overborg-mester. Christine og jeg snakkede om, at Søren Pind nok kunne blive en farlig modstander for den næste kandidat, og ud af den blå luft tænkte vi: Ritt! Hvis hun stiller op, får Søren Pind bank. En mail til Ritt om at overveje tanken blev afsendt, og sådan blev den udvikling sat i gang, som førte til, at hun 1. januar ‘06 tiltrådte som overborgmester i København - i øvrigt efter en flot indsats af Louise, der havde været hendes kampagneleder og nu blev politisk rådgiver for Ritt på rådhuset.

I 2005 tabte Socialdemokraterne stort til de Foghledede styrker. Mogens valgte allerede på selve valgaftenen at gå af. Jeg havde for meget medfølelse til at være stolt over min prognose fra tre år tidligere og beundrede den resolutte og ranke måde, han tog konsekvensen af nederlaget. Men det, der først og fremmest optog mig, var, om Christine havde fået tilstrækkeligt med personlige stemmer til at komme ind i Folketinget. Det havde hun, viste det sig, ligesom Helle.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00