Arbejdsgruppe vil genoplive Dansk Folkepartis nationalkonservative sjæl

ÅRSMØDE: Dansk Folkeparti skal tilbage til rødderne og vække den nationalkonservative sjæl til live, lyder det fra Martin Henriksen og Morten Messerschmidt, der i en arbejdsgruppe har brugt tid på at finpudse partiets profil.

"Vi skal nok tilbage til rødderne. Vi skal nok mere tilbage til det oprindelige," siger Martin Henriksen.
"Vi skal nok tilbage til rødderne. Vi skal nok mere tilbage til det oprindelige," siger Martin Henriksen.Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er et forsøg på at sige, at vi er borgerlige, fordi vi er nationalkonservative. Vi vil godt fravriste de liberale deres ejerskab på det at være borgerlig, som de har siddet på i lang tid.

Martin Henriksen
Formand for arbejdsgruppe nedsat i DF

Som man kan høre på talerne her, så er der en stor national forankring, og derfor er det fuldstændig i pagt med partiets DNA, at vi nu får mere fokus på det, som har det nationale islæt. 

Morten Messerschmidt
Folketingsmedlem og medlem af arbejdsgruppe nedsat i DF

HERNING: Dansk Folkeparti er blevet knockoutet, men partiet skal rejse sig. Partiet skal finde sig selv og sin sjæl igen.

Ordene kom fra Pia Kjærsgaard, stifter af Dansk Folkeparti, da hun søndag trådte op på talerstolen i kongrescentret i Herning.

Og står det til den arbejdsgruppe, som partiet har nedsat til at udvikle ny politik, så er det den nationalkonservative sjæl, der skal genoplives.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00