Dagens podcast: Enhedslisten tabte arbejdere - sådan ændrede partiernes vælgere sig ved valget

PODCAST: Hvem stemmer på Stram Kurs? Og hvordan har Enhedslistens vælgerkorps ændret sig? Altinget ajour ser nærmere på vælgerprofilerne for Folketingets partier efter valget.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Der er efter det seneste folketingsvalg sket nye forskydninger i, hvem der stemmer på hvilke partier.

Det viser vælgeranalyserne, hvor Socialdemokratiet eksempelvis igen kan kalde sig for landets arbejderparti, mens Enhedslisten i højere grad tiltrækker stemmer fra en anden uddannelsesgruppe end normalt.

5.500 respondenter er blevet spurgt af Gallup om alt fra, hvem de stemte på, til uddannelsesniveau og en masse anden info. Den data har Kasper Møller Hansen, der er statskundskabsprofessor på Københavns Universitet, analyseret og derigennem fundet frem til partiernes vælgerprofiler.

Dagens gæst er Christiansborg-journalist Daniel Bue Lauritzen, der er dykket ned i tallene med KU-professoren.

Hvis du har abonnement på Altinget Christiansborg, kan du selv dykke ned i tallene her.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Lyt til Altingets sommerserie om de store ideologier i Danmark Lyt til Altingets sommerserie om de store ideologier i Danmark Næste artikel Dagens podcast: Thulesen skal overbevise et frustreret bagland Dagens podcast: Thulesen skal overbevise et frustreret bagland
Støjberg efter to dage i retten:

Støjberg efter to dage i retten: "Jeg tror ikke, der er flere spørgsmål i verden"

INSTRUKSKOMMISSIONEN: Der kørte to spor i sagen om adskillelsen af ægtepar med mindreårige asylansøgere: Inger Støjberg spillede hård negl politisk, men administrerede i virkeligheden helt efter loven. Sådan lyder venstrepolitikerens egen forklaring, men den havde udspørgeren i Instrukskommissionen meget svært ved at tro på.