Analyse af 
Erik Holstein

Thulesen har sejret ad helvede til

ANALYSE: Dansk Folkepartis nedtur kommer i en situation, hvor partiet aldrig har haft mere indflydelse. Hvis Thulesen går i panik og ændrer strategi, risikerer han at tabe på både gyngerne og karrusellen.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er kommet i uvante problemer, men DF's nedtur er meget anderledes end eksempelvis den konservative nedtur.<br>
DF-formand Kristian Thulesen Dahl er kommet i uvante problemer, men DF's nedtur er meget anderledes end eksempelvis den konservative nedtur.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Alt tyder på, at DF havde tabt vælgere i et langt hurtigere tempo, hvis Thulesen havde indskibet sig i VLAK-regeringens kerneprojekt.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Der verserer to fortællinger om Dansk Folkeparti, som begge er sande, men sjældent bliver fortalt samtidig.

Den ene beskriver DF's enorme vælgertab siden valget i 2015. Med et minus på over 150.000 vælgere er det en meget dramatisk fortælling, der helt har domineret mediebilledet den sidste måned.

Den anden fortælling handler om, at store dele af DF's værdipolitik er blevet adopteret af andre partier, og at DF for første gang står til at få en politisk nøgleposition uanset valgresultatet. En situation, der frustrerer politikere til højre og venstre – lige fra Alternativet og Radikale til Venstre og Liberal Alliance.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00