#dkpol: Hvorfor havner ja-siden altid i problemer? Jakob Nielsen har et bud

Reformkommission, minkskandale og stemmesedlen til afstemningen om forsvarsforbeholdet. Det er dagsordenen i denne uges #dkpol med chefredaktør Jakob Nielsen og politisk redaktør Esben Schjørring.

Det er ynkeligt at se partierne på ja-siden, som har godkendt formuleringen af spørgsmålet til afstemningen om forsvarsforbeholdet, trække i land. Nu må de tage sig lidt sammen, siger Jakob Nielsen i dagens afsnit.<br>
Det er ynkeligt at se partierne på ja-siden, som har godkendt formuleringen af spørgsmålet til afstemningen om forsvarsforbeholdet, trække i land. Nu må de tage sig lidt sammen, siger Jakob Nielsen i dagens afsnit.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Altinget går live med podcasten #dkpol. Det sker på Hotel Cecil 17. maj. Her kan du både opleve gæster, overraskelser og politisk bar. Køb dine billetter på Ticketmaster lige her.

Barbara Bertelsen er blevet genafhørt i minkkommissionen, og hun placerer ansvaret for den manglende lovhjemmel alene i Fødevareministeriet – men går den? Og hvordan hænger det sammen med Mette Frederiksens udtalelser i Aftenshowet?

Det er det store samtaleemne i denne uges #dkpol, der også runder debatten om spørgsmålet på stemmesedlen til afstemningen om forsvarsforbeholdet. For hvorfor havner ja-siden altid i problemer med anklager om skjulte agendaer og uld i mund? Det har Jakob Nielsen en teori om.

Esben Schjørring har set på reformkommissionen og forslag om omlægningen af SU til et lån og forkortede kandidatuddannelser – og dybt nede ser han én ting: konkurrencestaten lever og har det godt.

Hør med her, og find ud af, hvor de to værter gerne ville have været fluen på væggen henne i denne uge. Og få nogle gode anbefalinger til weekenden med på vejen.

 

Tryk på play-knappen øverst på denne side for at lytte til denne uges udgave. 

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

Esben Schjørring

Politisk redaktør, Altinget
cand.mag. i filosofi (Københavns Uni. 2008)

0:000:00