DRs Martin Krasnik hædret

DR 2-vært får 35.000 kroner, fordi han er "skarpsindig, kritisk og fornyende".

Du er én af dem, der er gået på tv og har vendt det til en fordel. Der er gode vibrationer omkring dig, man mærker, at gæsterne i studiet opper sig.

Pernille Backhausen
Advokat
Fakta
'Axel og Magda Fuhrs Fond' har til formål at støtte teaterkunst, litteratur, musik og yde bidrag til bevarelse af det danske sprog. Legatet kan ikke søges. Fondens bestyrelse består af journalisten Bettina Heltberg, redaktør Ebbe Mørk og advokat Pernille Backhausen.

Kilde: DR
Journalist Martin Krasnik, der er vært på 'Deadline' på DR 2, har fået 35.000 kroner i hæderslegat fra 'Axel og Magda Fuhrs Fond'.

Krasnik får legatet som en anerkendelse for sin "skarpsindige, kritiske og fornyende rolle som studievært på DR 2's Deadline", og fordi han "med solid viden, energi og åben, uforfærdet debatevne har sat aktuelle og kontroversielle debatter på programmet - altid lydhør for argumenter og udogmatisk i sin vinkel på stoffet," som det hedder i begrundelsen.

"Du er én af dem, der er gået på tv og har vendt det til en fordel. Der er gode vibrationer omkring dig, man mærker, at gæsterne i studiet opper sig og mener, at 'Deadline' er en vigtig kulturfaktor i dagens Danmark. Du har kort sagt gjort tv bedre," skriver advokat Pernille Backhausen også i bestyrelsens begrundelse for at hædre Martin Krasnik. Det oplyser DR i dag.

Uddannet på Statskundskab
Martin Krasnik har ikke en traditionel journalistuddannelse som ballast - han er uddannet cand. scient. pol. og har været studievært på 'Deadline' siden juni 2002.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00