EL/DF-opgør om Magtens pris

Enhedslisten sætter på successen magtenspris.dk spot på Dansk Folkepartis velfærds-dilemma.

Danskerne forbinder politik med ydelser, ikke med besparelser. Danskerne opfatter sig som kunder, ikke aktionærer i Danmark A/S.

Altinget.dk
Leder
DEN YDERSTE VENSTREFLØJ i Folketinget, Enhedslisten, forsøger med et nyt specialsite, www.magtenspris.dk at påvise, at Dansk Folkeparti tilhører det yderste højre.

Enhedslisten fremlægger for andet år i træk tal for, at Dansk Folkepartis lokaltvalgte stemmer for nedskæringer på velfærden, herunder de ældre. Der sker i undersøgelsen "Magtens Pris 2004", der er opkaldt efter et citat af DF-gruppeformanden Kristian Thulesen Dahl, der forklarer, hvordan det er i praksis at indgå politiske forlig: Når man får politisk indflydelse, følger der et ansvar med. Magten har altid en pris.

I følge konklusionerne på det veldesignede netsted, har Dansk Folkeparti stemt for velfærds-nedskæringer på 2004-budgetterne i langt over halvdelen af kommunerne og sparet på de ældre i knapt en tredjedel af kommunerne.

DET ER EN prisværdig nyskabelse, EL-folketingssekretariatet har præsteret med specialportalen, der fra nu af kan opdateres, så længe de to partier består. Internet egner sig fortræffeligt til mange talkolonner som hér (prøv på tv - dén går ikke). På sæt og vis fremstår DF-undersøgelserne mere troværdige, når det sker på "neutral grund" end hvis det blot skete som undersider på Enhedslistens eget netsted. At enkelte links på premieredagen ender dødt, herunder brugen af danmarks-kort, retter bagmandspolitikerne vel op på.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00