Analyse af 
Erik Holstein

En SR-regering bliver stadig mere usandsynlig

Efter weekendens landsmøder er fronterne mellem S og R trukket så kraftigt op, at et regeringssamarbejde mellem de to partier fortoner sig i tågerne. Sofie Carsten Nielsens (R) forsøg på at skabe en landingsbane i Rwanda-striden ser ikke ud til at lykkes.  

Et begyndende tøbrud mellem S og R har de seneste måneder udviklet sig til en ny istid.
Et begyndende tøbrud mellem S og R har de seneste måneder udviklet sig til en ny istid.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Det kommer ikke til ske, Mette vil simpelthen ikke.

Statsministerens nærmeste er usædvanlig klare i mælet, når man spørger til en SR-regering efter den valgkamp, der udskrives inden for tre uger. Og selvom der blev holdt igen med direkte angreb på Socialdemokratiets årsmøde i Aalborg og Radikales landsmøde i Nyborg i weekenden, har modsætningerne mellem de tidligere partnere nået et niveau, hvor det er svært at se en vej tilbage.

Det er en kraftig skærpelse af fronterne på få måneder.
Det er mange år siden, forholdet mellem Radikale og Socialdemokratiet har været hjertevarmt, men i løbet af foråret syntes det alligevel som om, der var et tøbrud på vej.

Nogle af Mette Frederiksens (S) nærmeste - også ministre der normalt er kritiske over for Radikale - begyndte at tale om, at man måske godt alligevel kunne finde ud af et regeringssamarbejde med den gamle partner. Formodentlig i en model, hvor også SF deltog. Entusiasmen var ikke overstrømmende, men modviljen mod Radikale var for nedadgående.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00