En SV-regering har hverken opbakning fra S eller V

ANALYSE: Løkkes solomelding om en SV-regering er på tværs af Venstres valgstrategi og kommer alt for sent til at virke troværdig. I S-ledelsen blev Løkkes melding mødt med hovedrysten.

Det er et fantom, der langsomt har vokset sig større, næret af frustration over Dansk Folkeparti og depression over meningsmålingerne. Efter statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) pressemøde torsdag voksede fantomet til nye dimensioner. Men det bringer ikke en SV-regering ud af fantasigenren.

Herning-borgmester Lars Krarup (V) var en af de første, der luftede ønsket om en SV-regering, pudsigt nok kort tid efter Dansk Folkeparti havde spoleret hans drømme om en politiskole i Herning. Siden kom andre Venstre-folk til, senest den forhenværende Søren Pind, der ligeledes hører til den del af Venstre, der er virkelig trætte af DF's dominerende rolle i de sidste fire år.

Tanken om en regering over midten er også populær i embedsapparatet på Slotsholmen, der gerne ser både Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten sat uden for indflydelse.

Login