Endelig lys over Slotsholmens grå skygger

ANMELDELSE: Peter Mose og Susanne Hegelunds nye bog ”Javel, hr. minister” kaster et længe tiltrængt lys over de magtfulde og ofte magtfuldkomne embedsmænd i centraladministrationen, der kun modvilligt afgiver indflydelse til de politisk valgte.
Den nye bog "Javel, hr. minister" trækker endelig de magtfulde embedsmænd ud af skyggerne, hvor de ellers trives bedst.
Den nye bog "Javel, hr. minister" trækker endelig de magtfulde embedsmænd ud af skyggerne, hvor de ellers trives bedst.
Niels Th. Dahl
Foto:

"Javel, hr. minister" udstiller dertil særdeles underholdende, hvordan selvfølelsen hos embedsfolkene kan antage helt groteske dimensioner, som da Undervisningsministeriets departementschef Inge Thygesen holdt en tale på undervisningsminister Ole Vig Jensens (R) vegne og midt i det hele leende udbrød: "Det her kan ministeren da vist ikke mene".

Niels Th. Dahl
Journalist

<img align="left" src="@nyimg=6536@" /> 


I de seneste år er der blevet udgivet flere og flere bøger i Danmark om det partipolitiske liv på Christiansborg. Der går sjældent en måned, uden at et parti, en politiker eller en begivenhed bliver endevendt, analyseret, tilbundsgravet eller portrætteret i en ny udgivelse.

Det er imidlertid yderst sjældent, en ny bog kaster nyt lys over en anden og lige så vigtig del af det danske politiske system, nemlig embedsværket, hvor de officielt neutrale embedsmænd skal arbejde for regeringen, men i virkeligheden har de ofte deres egne dagsordener og udkæmper undertiden drabelige magtkampe med de politisk udpegede ministre.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00