Analyse af 
Erik Holstein
Morten Øyen

Finansskat kan forpeste det danske formandskab

ANALYSE: Thorning spiller højt spil ved at gøre Vestagers modstand mod en finansskat i EU til sin egen. Tålmodigheden hos de interne kritikere er ved at slippe op, og konflikten er kommet ud af kontrol.
Margrethe Vestager. Striden om finansskatten er hendes første dårlige sag i mange måneder. Og sagen kan fortsætte længe endnu.
Margrethe Vestager. Striden om finansskatten er hendes første dårlige sag i mange måneder. Og sagen kan fortsætte længe endnu.Foto: De Radikale
Erik HolsteinMorten Øyen

"Hvem skulle have troet, at det lige netop var Tobin-skatten, der blev det helt store problem for regeringen efter jul?"

Den særlige rådgiver ryster opgivende på hovedet. Dén udvikling var der ikke ret mange, der havde set komme, da regeringsforhandlingerne blev afsluttet i det sorte tårn.

Ikke desto mindre er det præcis, hvad der er ved at ske: En skat, der indtil for nylig var en eksotisk venstrefløjsfantasi, er blevet en alvorlig intern krise for regeringspartierne og en stærkt distraherende faktor for det danske EU-formandskab. Det er samtidig den første rigtig dårlige sag for Radikale Venstre, der som det eneste af de tre regeringspartier har haft succes siden valget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00