Folketinget i arbejdstøjet

KLUMME: Folketingsåret er i gang med åbningstale, lovkatalog, åbningsdebat osv. Året står i kommunalvalgets og velfærdsjusteringernes tegn.
Rasmus Nielsen

Et folketingsår er trukket i arbejdstøjet. Når det er gået, ved vi, hvordan velfærdssamfundet om få år skal se ud.

Rasmus Nielsen
Redaktør, Altinget.dk
ÅRETS EKSTRA SOMMERMÅNED er forbi, og dermed er den røde løber klar på Folketingets store trappe tirsdag kl. 11.45, hvor Dronningen og andre medlemmer af kongehuset modtages af Folketingets formand. Et nyt folketingsår skal begynde.

Mens de kongelige ankommer, syder selve folketingssalen af glade ansigter, som var det gensyn ved første skoledag efter ferien.

Disse minutter er de eneste på året, hvor vi journalister og fotografer må arbejde i selve salen. En stresset stund fordi man skal nå at fotografere så mange af de 179 ansigter som muligt på 5-6 minutter. Højdepunkter er, når statsministeren går hen til Pia Kjærsgaard, eller når Helle Thorning-Schmidt dukker op i flot spadseredragt. Så blitzer det som ved efterårets værste tordenvejr.

Præcis kl. 12 begynder så folketingsårets første, korte møde, og det ledes af det medlem, som har siddet længst tid i Folketinget. Igen i år er nestor Svend Auken (S) – medlem i 34 år.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00