Ombygning Christiansborg
Folketinget bygger traditionen tro om i sommerpausen. Dette år er det sikkerheden, der skal opgraderes. (Foto: Signe Mie Jensen / Altinget.dk)

Folketinget skærper sikkerheden

26. juni 2011 kl. 11:06
SIKKERHED: Sikkerheden på Christiansborg bliver skærpet. I løbet af sommeren gør Folketinget klar til ny sikkerhedssluse, og alle medarbejdere skal have nye adgangskort.
| Flere

Sikkerheden i Folketinget får endnu et hak opad.

Mens politikerne er på sommerferie, er Folketinget i gang med en større ombygning af vagt- og adgangsforholdene på Christiansborg. De skal gøre det endnu vanskeligere for uvedkommende at trænge ind i bygningen uden lovligt ærinde.

"Vi får løbende råd fra PET om sikkerheden. De har ment, at det var en god idé at øge sikkerhedsniveauet i Folketinget og at modernisere adgangskontrollen. Derfor er vi gået i gang med første etape, hvor vi laver en ny vagtø, og næste sommer kommer dobbeltsluserne," fortæller chefkonsulent i Folketinget Jens Christian Jacobsen.

Sikkerhedssluser næste år
De nye omgivelser for Folketingets betjente skal stå klar inden Folketingets åbning i begyndelsen af oktober og er en nødvendig forberedelse til de særlige sikkerhedssluser, som sættes op i 2012.

Her vil Folketingets medlemmer og ansatte skulle gå gennem to døre, hvor den første dør skal lukkes i, før den næste kan åbnes.

Samtidig vil alle blive udstyret med nye adgangskort med en chip, så risikoen for misbrug af udløbne eller stjålne adgangskort minimeres.

Ny besøgsindgang for to år siden
Opgraderingen af sikkerheden skal ses i forlængelse af den nye besøgsindgang, Folketinget etablerede i Christiansborgs kælder for to år siden. Tidligere kom besøgsgrupper og tilhørere til Folketingets debatter således også ind ad hovedindgangen, men med besøgsindgangen blev de skilt ud og kommer nu gennem et særligt sikkerhedstjek med scannere og metaldetektorer.

Hele ombygningen inklusive opsætningen af dobbeltsluserne næste sommer samt et tilsvarende slusesystem i den sidebygning, der hedder Provianthuset, er budgetteret til 9,6 mio. kr.

(artiklen blev førstegangs-publiceret på Altinget | Christiansborg 26. juni 2011)

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK