Analyse af 
Erik Holstein

Ghettoplanen har historisk bred opbakning

ANALYSE: Med opbakning helt fra DF til SF til væsentlige dele af ghettoplanen er der nået en bred værdipolitisk konsensus i Folketinget. Men et enkelt af planens elementer kan skabe store praktiske problemer.

Regeringens ghettoudspil fik fuld skrue med præsentation i Mjølnerparken, men et urealistisk&nbsp;forslag til&nbsp;finansiering forsinkede processen. <br>
Regeringens ghettoudspil fik fuld skrue med præsentation i Mjølnerparken, men et urealistisk forslag til finansiering forsinkede processen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Ligesom man ikke længere diskuterer, om antallet af indvandrere har betydning for integrationen, er de toneangivende partier nået til et nyt niveau af enighed i ghettodebatten.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Pludselig gik det stærkt:
Tirsdag aftale om finansieringen af ghettoplanen, onsdag morgen aftale om afvikling af ghettoerne inden 2030, onsdag eftermiddag aftale om sprogprøver i 0. klasse for børn i ghettoområder, fredag aftale om at forhindre kontanthjælpsmodtagere i at flytte ind i de mest belastede områder. Bum, bum, bum.

Da først blokeringen var fjernet, gik det slag i slag med regeringens absolut mest profilerede projekt i det sidste år før valget. I et tempo, der gjorde journalisterne stakåndede.

Det er ikke optimalt for mediedækningen, at elementerne i ghettoplanen bliver præsenteret med så korte intervaller, men regeringen begyndte at få travlt. Det prestigeprojekt, statsministeren lancerede i sin nytårstale, skal vedtages inden sommerferien, og processen har været blokeret i ugevis.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00